miercuri, 24 august 2011

Bun Venit!

Daca acesta este primul tau contact cu lumea creata de Suzanne Collins, probabil ca urmatoarele informatii iti vor fi de folos.

Trilogia Jocurile Foamei cuprinde 3 volume: Jocurile Foamei, Sfidarea si Revolta

Actiunea se desfasoara intr-o civilizatie post-apocaliptica, pe teritoriul actualei Americi, ce poarta numele de "Panem".

Organizat in districte, Panemul este condus de Capitoliu. Cele 13 Districte s-au revoltat impotriva Capitoliului si au fost infrante si supuse puterii acestuia.

Cu Districtul 13 complet distrus, cu o societate utopica si foarte bine controlata, Capitoliul organizeaza in fiecare an Jocurile Foamei. Jocurile au menirea de a aduce aminte locuitorilor Panemului ca puterea nu apartine Districtelor ci Capitoliului si orice revolta ar fi inutila

Katniss Everdeen, personajul principal al cartii, este o fata de 16 ani din Districtul 12 ce se lupta zi de zi sa isi intretina familia dupa ce tatal ei a murit intr-un accident in mina. Ea ajunge sa fie tribut in Jocurile foamei alaturi de Peta (fiul brutarului din Districtul 12) si alti 22 de tineri din celelalte Districte. Dintre toti, doar unul poate scapa viu din Jocuri iar acestuia ii este promisa o viata fara grija zilei de maine.

Povestea te cuprinde inca de la primele pagini si nu-ti da voie sa lasi cartea din mana. Cei de la Lionsgate au anuntat ca ecranizarea primului volum din Jocurile Foamei va aparea in martie 2012.

Intre timp, haideti sa ne bucuram de o lectura placuta si de aventurile lui Katniss Everdeen, Gaita Zeflemitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu